PC Superstara

Tietotekniikkaa aikuisille

Tietokoneen hyödyntäminen maksimaalisesti

Käytätkö tietokonettasi muuhunkin kuin viihhtymiseen? Kannattaisi!

Suurimmalla osalla suomalaisista varmasti tietokone kotoa löytyy. Ja varmasti suurimmalla osalla suomalaisista se on ihan pelkästään viihdekäytössä. Milloin pelataan pelejä, katsellaan leffoja ja sarjoja tai vaan surffaillaan netissä. Tietokonetta voi toki käyttää muuhunkin kuin pelkkään viihtymiseen..

Sähköpostit

Kyllä, jokaisella sellainen on olemassa. Sähköposti juurikin. Nykyisain sähköpostit luetaan mieluiten kännykän tai tabletin ruudulta, mutta kokeilepa joskus huviksesi, miten kivaa on selailla sähköpostia tietokoneen ruudulta, niin kuin vanhaan hyvään aikaan.

Varsin hauskaa se on kotikoneella silloin, kun selailet työsähköpostia, vai miten se sitten menikään? Jos siis eksyy sähköpostien viidakkoon kotikoneella, niin aivan varmasti tulee tsekattua myös työsähköposti tai koulun sähköposti, siitä ei ole epäilystäkään. Varsin piristävää moinen toiminta on varsinkin lauantai- tai sunnuntai-iltaisin..

Opettele koodaamaan

Minäkö opettelisin koodaamista? Hyvä että exceliä osaan käyttää! Noin ajattelee varmasti erittäin moni tietokoneen arkikäyttäjä, mutta kun ohjelmoinnin kanssa pääsee alkuun, on se erittäin helppoa! Netti on täynnä ilmaisia opetusvideoita, joista voit opetella vaikkapa liferay-koodia! Ja jos oikein innostut, tällä hetkellä ehdottomasti yksi kovimmista jutuista on ns “rpa” eli robotic process automation. Tämä on ehdottomasti tulevaisuuden ala, sillä robotit tulevat viemään suuren osan työpaikoista. Jos osaat hallita ja ohjelmoida niitä, olet erittäin vahvoilla! Varoitus: tämä saattaa johtaa elämän paranemiseen, palkkasi nousemiseen ja työtehtäviesi paranemiseen!

Pankkipalvelut

Toisille nettipankin selaaminen onkin varsin viihdyttävää toimintaa. Opiskelijan näkökulmasta taas allekirjoittanut voi kertoa, ettei moinen nettipankin selaaminen ole ollut kovin viihdyttävää viimeisen kolmen vuoden aikana.

Kotikoneella ja nettipankissa pääsee kuitenkin tekemään lähes mitä vaan pankkipalveluihin liittyvää. Ja etenkin silloin, jos on keskittänyt pankki- ja vakuutusasiat saman konsernin alaisuuteen, pääsee myös tutkailemaan vakuutuksia.

Enivei, nettipankissa voi siis yleishyödyllisesti maksaa laskuja, siirtää rahaa tililta toiselle, ostaa rahastoja, tsekkailla omien osakkeiden suhdanteita, hakea lainaa ja vaikka mitä! Vakuutusyhtiön puolella taas voi ostella vakuutuksia, muokkailla omia vakuutuksia, tarkistaa vakuutuskirjasta kuuluuko jokin tietty asia vakuutukseesi sekä tehdä korvaushakemuksia. Ei siis joka kerta tarvitse soittaa ja jonottaa vakuutusyhtiön asiakaspalveluun, koska homma hoituu oikein näppärästi samalla kun vaikka maksaa laskuja tai lueskelee aina niin ihania työsähköposteja viikonloppuiltaisin!

Luovaa toimintaa

Jokainen meistä on niin erilainen, onneksi, että tykätään erilaisista asioista. Joku tykkää hypätä leffojen maailmaan ja joku taas maalailla tauluja ja käydä juoksulenkillä. Jos kuitenkin tuntuu, että näppäimistö suorastaan kipinöi ja sormenpäitä kihelmöi, kun tietokone vaan on lähimailla.. Kirjoittaminen. Ihan minkä tahansa asian tai jutun kirjoittaminen. Voit kirjoittaa itsellesi, blogiin tai vaikka koittaa tyrkyttää omia tekstejäsi ja perin erinomaisia juttujasi jollekin lehdelle tai yritykselle, joka saattaisi olla innostunut tekemään yhteistyötä kanssasi. Kyllä, siitä sormien kihelmöinnistä ja näppäimistön sauhuamisesta saattaa saada ihan jopa rahallista korvaustakin jossain vaiheessa. Ja tiedä häntä, jonain päivänä saatat olla uusi Sofi Oksanen.

Tietokoneen käyttö
Mihin sinä käytät tietokonettasi?

Valokuvat

Jos luomisen tuska ei ole edessä ja koet olevasi hyvinkin luova ja taiteellinen ihminen, niin miksi et aloittaisi valokuvaamista, jos et jo sitä harrasta? Tietokoneella saa erinäisillä kuvanmuokkausohjelmilla taiteiltua omista taideteoksistasi entistä pramempia. Mutta kannattaa olla varovainen, ettei harrastus mene liian totiseksi, silloinhan siitä voi kehkeytyä vaikka työ!

Saksalainen järjestelmällisyys

Faktatietoa moisesta saksalaisesta järjestelmällisyydestä allekirjoittaneella ei ole, mutta huhupuheiden varjolla sitä voi käyttää erinomaisena esimerkkinä. Jos siis omaat saksalaista järjestelmällisyyttä veressäsi ja olet todellinen kontrollifriikki, niin mikset hyödyntäisi tietokonettasi? Heitä vanhat almanakat ja paperiset työvuorolistat takkaan ja siirrä moiset tiedostot koneellesi. Kyllä Excel varmasti auttaa sinua rakentamaan tiedoston siitä, kuinka usein lakanat pitää vaihtaa ja kuinka paljon milloinkin on mennyt bensaa auton tankkiin.

Jos siis kontrollifriikin tavoin vaadit järjestelmällisyyttä, tai pidät kirjaa asiasta jos toisestakin, niin siirrä ne koneellesi. Sähköisessä muodossa säästät sitä paitsi paperia ja sademetsää. Moiset tarkkailun alla olevat kohteetkaan eivät katoa paperiroskien mukana, kun ne on tallennettuna niin tietokoneelle, ulkoiselle kovalevylle sekä pilvipalveluun. Kontrollifriikiin autuus ja ilo!

Previous

Next