PC Superstara

Tietotekniikkaa aikuisille

Mitä tehdä ylimääräisille pahvilaatikoille?

Pahvilaatikoita tuppaa yleensä tulemaan joka tuutuista huusholliin. On pieniä ja suorastaan olemattoman kokoisia pahvilaatikoita sekä suuria, jotka eivät istu aloilleen minnekkään. Jokaisen tietokonetta usein päivittävän ja muuten vain tekniikkahifistelijän jatkuva riesa. Mitä näille kaikille oikein tehdä?

KierrätysPahvilaatikoita

Kierrätys se on joka kannattaa. Aina on työpaikalla tai kaveripiirissä joku, joka on muuttamassa tai jonkun sukulainen joka on muuttamassa. Pahvilaatikot siis eteenpäin sille, joka niitä tarvitsee.

Somessa erinäisissä ryhmissä tulee lähes viikoittain vastaan ilmoituksia, kun joku hakemalla hakee pahvilaatikoita tai muita muuttoa varten käteviä laatikoita. Kannattaa siis tsekkailla ryhmiä, koska usein pahvilaatikoille on käyttöä luvassa. Ja jos todellakin itsellä niitä pahvilaatikoita riittää, niin ei muuta kuin ilmoitusta someen ja puskaradio huutamaan, kyllä varmasti ainakin osalle laatikoista löytyy oivallinen käyttötarkoitus uudelta omistajalta.

Ja kierrätyshän on oikein kiva muoti-ilmiö näinä päivinä ja hyödyllinenkin. Jos laatikoille ei huutelemalla löydy uuttaa omistajaa, niin aina kierrätyksen kautta pahvilaatikoille löytyy uusi käyttötarkoitus. Apinan raivolla siis ruttaamaan laatikoita ja lykkäämään laatikot pahvikierrätykseen. Saa pahvilaatikot jälleen uuden elämän ja ympäristö kiittää.

Varasto

Kaikilla on olemassa varasto. Siis ihan kaikilla. Oli se sitten piskuinen komero tai suurempi autotalli, niin varasto löytyy. Ja toki mitä suurempi varasto, sen enemmän siellä on tavaraa. Pahvilaatikoissa on oikein kiva säilöä tavaraa kuin tavaraa varastoon. Ja pahvilaatikoihin on vielä älyttömän helppo tussilla merkata sisältö. Ei siis ihan kaikkia pahvilaatikoita kannata heittää kierrätykseen, ennen kuin on siivonnut oman varaston.

Askartelu

Jos perheeseen kuuluu junnuja, niin ehdottomasti kannattaa antaa junnuille mahdollisuus askarteluun pahvilaatikoista. Ja jos omasta taloudesta ei junnuja löydy, niin varmasti niitä löytyy vähintäänkin naapurustosta tai kavereilta. Usein myös päiväkodit ja lasten kerhot ottavat avosylin vastaan kaikkea materiaalia, josta hiukankaan voi askarrella.

Pahvilaatikoista saa muun muassa askarreltua oikein kivan akvaarion. Paperista vain askartelemaan kaloja ja koristeita, jotka voi langalla kiinnittää kyljellään olevan pahvilaatikon reunaan. Ja kas, niin polskivat paperikalat somassa pienessä akvaariossaan! Ja voihan pahvilaatikosta askarrella muun muassa vaikka television, tietokoneen, radion ja ihan mitä tahansa mitä mieleen juolahtaa! Allekirjoittanut muistaa ainakin ala-asteella ihmisen anatomiaa opiskellessan rakentaneensa pahvilaatikkoon erinäisten oheistuotteiden kanssa ihmisen ruuansulatuselimistön. Ja voi jehna se oli hauskaa ja lopputuloksesta oltiin hirmuisen ylpeitä!

Lemmikit

Kissat ja koirat, etenkin ne kissat, hullaantuvat yleensä aivan mahdottomasti pahvilaatikoista. Kisut änkeävät itsensä pahvilaatikon sisää ja tekevät mitä ihmeellisimpiä kierähdyksiä ja kuperkeikkoja pahvilaatikon sisällä.

Toki pahvilaatikosta voi pienelle lemmikille, kuten jyrsijöille, rakennella viihdyttävän juoksuradan, jonka matkan varrelta löytyy kivoja makupaloja lemmikille. Allekirjoittanut ainakin myöntää moista touhua harjoittaneensa lapsena koulukaverin ja hänen hamsterinsa kera. Oli melkoisen jännää seurata radalla kiitävää hamsteria ja pohtia mahtaako hamsteri löytää läpi labyrintin.

Muutto

Kissa pahvilaatikossa
Kissat rakastavat pahvilaatikoita

Ja kuten jo aiemmin mainittu, niin muutossahan erikoikoiset pahvilaatikot ovat aivan ykkösiä. Sen kuin sulloo tavarat nätissä järjestyksessä laatikoihin ja päälle kirjoittaa mitä mistäkin laatikosta löytyy. Toimii kuin häkä.

Muuttopuuhissa kannattaa myös tsekata ylimääräiset vaatteet ja tavarat pois nurkista pyörimästä. Pahvilaatikkoon pakattuina vaatteet ja tavarat on helpompi kuskata kirppikselle odottamaan uuttaa omistajaa tai vaihtoehtoisesti viedä hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat mielissään, kun saavat laittaa tavaraa eteenpäin sitä tarvitseville.

yepzon-koira-gps

Next