PC Superstara

Tietotekniikkaa aikuisille

Matkaatko paljon? Hanki tällainen tietokone!

Millainen kone paljon matkaavan kannattaa hankkia?

Jokaisella meillä toki on oma käsitys siitä, millaisella tietokoneella haluaa asioitaan hoitaa. Ja toki riippuu myös paljon siitä, mitä tekee työkseen. Pitääkö matkoilla tehdä töitä, puhumattakaan siitä että millaisia töitä.

LäppäriLäppäri ja mies

Varmasti jokaiselle matkaavalle ihan itsestäänselvyys on hommata läppäri. Ja asiaan kun päästiin alkuun, niin millainen läppäri tulisi hankkia?

Läppäreitä on olemassa nykyään jo ainakin miljoona erilaista, yhtään liioittelematta. Allekirjoittaneen läppäri alkaa jo vetää viimeisiiän ja oston hetki hyvin pian koittaa. Tallustelehan läppärikauppaan tai avaa netti ja alat selaamaan tyrkyllä olevia tuotteita. Alle viisi minuuttia ja niin on ostohaaveet jo kadoksissa! Merkkejä on satatuhatta ja malleja ainakin miljoona. Voiko joku todellakin olla perillä siitä, mitä eroa näillä kaikilla on toisiinsa? Tuskin, vaikka olisi kuinka ammattimies asiassa.

Merkkiuskollisuus

Joku saattaa olla hyvinkin merkkiuskollinen, ja totuus on se, ettei hyvää kannata vaihtaa. Jos on tottunut tietyn merkin toimintaan ja on sen oikein oivalliseksi havainnut, niin varmasti kannattaa jatkaa samalla radalla. Toisaalta taas rohkea rokan syö ja ottaa kokeiluunsa aivan uuden merkin, mallin ja käyttöjärjestelmän.

Uuden käyttiksen kanssa ei sitten siellä reissun päällä vaan saa saada itkupotkuraivaria, kun ei osaakaan sitä käyttää ja lähellä ei ole aivan ainoatakaan jamppaa, joka osaisi sinua asiassa neuvoa..

Koko

Paljon matkaavalle läppärin koko on tärkeä juttu. Tosin nykyään läppärit eivät kaiketi olekaan mitään aivan vallattoman kokoisia, toisin kuin vielä muutama vuosi sitten. Näppärän kokoinen, ohut ja kevyt läppäri on matkaajalle on paras vaihtoehto. Juuri sellainen, jota ei edes huomaa mukanaan raahavan. Matkaajan kun on läppäriä kannettava aina mukaanaan, niin lentokentillä kuin muuallakin reisssatessa. Ei siis saa olla työn ja tuskan takana raahata konetta, kun pitää juostaa lentokentän päästä päähän, jotta ehtii uudelle lennolle ajoissa.

Läppärilaukku on ehdottoman kätevä, mutta jos ei sellaista omista eikä ylimääräistä laukkua tahdo mukanaan kantaa, niin kannattaa kokoon ehdottomasti kiinnittää huomiota. Läppärin on mahduttava käsimatkatavaroiden seassa kulkemaan, oli kyseessä sitten pieni lentolaukku, reppu tai muutoin sopivan kokoinen käsiveska.

OminaisuudetKannettava tietokone

Paljon matkaavan kannattaa merkin ja ulkomuodon lisäksi pohtia läppärin ominaisuuksia ja käyttötarkoitusta. Kannataako ostaa piskuinen miniläppäri olemattomalla muistilla, jos teet työksesi kenties valokuvaajan hommia tai muutoin vain pitää tallennella reissussa älytön määrä asiakirjoja koneelle? Ehkä pienimuistinen läppäri ei ole silloin se parhain vaihtoehto.

Jos itsellä ei kellot soi läppärin ominaisuuksien kanssa tipan vertaa, kannattaa turvautua myyjään. Usein myyjät ovat tietoisia siitä, mitä ominaisuuksia mikäkin läppäri kantaa mukanaan ja millaiseen käyttöön moinen vekotin oikein sopii. Sen kuin kerrot myyjälle tarpeesi, niin varmasti kaupasta löytyy juuri itselle mieluisa ja varsin sopiva vaihtoehto. Rohkeasti siis vaan esittämään toiveita myyjälle!

Oheishärpäkkeet

Läppäriä ostaessa kannattaa myös tutustua mahdollisiin oheishärpäkkeisiin, joita saattaa matkalla tarvita. Esimerkiksi ulkoinen kovalevy on oivallinen keksintö niille, jotka matkoillaan tekevät töitä ja pelkäävät kadottavansa tiedostot koneelta ikuisiksi ajoiksi. Samoin seminaareihin on mukavampi osallistua, kun omistaa tietokoneeseen ja itselle sopivat kuulokkeet. Voi vaikka lentokentällä koneen vaihtoa odotellessa kuunnella luentoja ja keskittyä olennaiseen ajan kuluessa.

Oheishärpäkkeistä myyjät ovat myös tietoisia ja osaavatkin varmasti suositella ostajaehdokkaalle myös moisia kaupantekohetkellä. Toki itse voi myyjälle kertoa työstään ja kysyä, olisiko olemassa lisähärpäkkeitä, joilla työnteko sujuisi sutjakkaammin.

Onko sinulla kaksi kotia?

Nykyinen trendi on, että ihmiset omistavat kaksi kotia, yksi kotosuomessa ja toinen esimerkiksi Espanjassa. Tällaisessa tilanteessa kannattaakin miettiä, että olisiko järkevää hankkia kumpaankin kotiin oma pöytäkone vai yksi kunnon läppäri? Jos olet hankkinut kiinteistövälittäjäsi myymän kesäasunnon Espanjasta, voi olla ettet käy siellä riittävän usein siihen, että pöytäkoneen hankkiminen sinne olisi järkevää. Jos taas käyt esimerkiksi kuukausittain kummassakin asunnossasi, kannattaa luultavasti hankkia kumpaankin kotiin oma tietokone – näin sinun tarvitsee kantaa vähemmän tavaraa mukanasi.

Previous

Next